ساعت كار مطب
شنبه يك شنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه
ساعت 16-20 16-20 تعطيل 16-20 16-20 تعطيل تعطيل

ژنو والگوم یا زانوی ضربدری

زانوی ضربدری

زانوی ضربدری جزو انحرافات زانو می باشد.  این عارضه چه علائمی دارد و چه محدودیت هایی برای فرد ایجاد می کند؟ علت اصلی پدید آمدن زانوی ضربدری چیست؟ در چه مواردی نیاز به جراحی برای درمان زانوی ضربدری می باشد؟ در ادامه، به سوالاتی از این دست پاسخ می دهیم.

زانوی ضربدری در اکثر موارد در کودکان دیده می شود و می تواند برای والدین نگران کننده باشد. این عارضه در بسیاری موارد با رشد کودک بهبود می یابد. در صورت عدم بهبود وضعیت زانو نیاز به درمان های مختلف می باشد.

 

 

زانوی ضربدری چیست؟

در صورتی که بیمار بایستد و زانو ها در کنار هم باشند، بین دو مچ پا فاصله ی زیادی وجود دارد. در حقیقت اینگونه به نظر می رسد که زانوها به سمت داخل متمایل شده اند. این وضعیت در کودکان سه چهار ساله شایع تر می باشد و معمولا تا هشت سالگی برطرف می شود.
ادامه یافتن این وضعیت در بزرگسالی مورد نادری است ولی اگر اتفاق بیفتد، برخلاف بچه ها، در اکثر موارد خودبخود بهبود نمی یابد و نمی توان از آن پیشگیری نمود. با این حال گزینه های درمانی مختلفی برای کاهش و بهبود علائم وجود دارد.

علت زانوی ضربدری

دلایل بسیاری باعث زانوی ضربدری می شوند مانند : اختلال متابولیک استخوانی، بیماری های ژنتیکی و … . ولی در اکثر موارد زانوی ضربدری، علت واضحی برای آن پیدا نمی‌شود. دلایل دیگر ابتلا به زانوی ضربدری به شرح زیر است:
– چاقی شدید ران‌ها

– آسیب به زانو یا ران
– آرتریت روماتیسمی در زانو
– فقر ویتامین D

علائم زانوی ضربدری

علامت واضح زانوی ضربدری فاصله بیش از حد قوزک پا می باشد، در حالی که پاها در کنار هم قرار دارند. گاهی در هنگام راه رفتن یا دویدن، زانو ها به هم برخورد می کنند و بیمار دچار مشکل میشود. عوارض شایع این بیماری به شرح زیر است:
– زانو درد
– درد پا و قوزک پا
– عدم تعادل هنگام ایستادن

اشتراک گذاری این پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *